Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Enkel dader heeft baat bij verjaring seksueel misbruik (DM)

Na lang discussiëren en het horen van tientallen getuigen en experts waren ze er destijds uit. De parlementaire commissie seksueel misbruik, opgericht na de golf van getuigenissen over misbruik in de kerk, vroeg vijf jaar geleden om de verjaringstermijn voor misbruik van minderjarigen op te trekken van tien naar vijftien jaar, beginnend op de dag dat het slachtoffer 18 jaar wordt. Wat ook zo gebeurde.

Lees meer

Tot 5.700 euro belastingvoordeel voor adoptiekind (HLN)

Wordt binnenkort zelfs adoptie fiscaal aftrekbaar? CD&V dient zo'n wetsvoorstel in "om adoptieouders en natuurlijke ouders op gelijke voet te behandelen". N-VA en Open Vld hebben er wel oren naar. De weg naar adoptie is vandaag lang, bochtig en duur - zeker voor wie een buitenlands kindje een thuis wil geven. Het gezin moet geschikt bevonden worden, de buitenlandse organisatie moet overtuigd zijn, er zijn veel meer kandidaat-ouders dan beschikbare kinderen én de factuur kan loodzwaar zijn.

Lees meer

Niet meer wachten met erkenning kind (DS)

Meteen als een vrouw zwanger is, mag de vader of meemoeder het kind erkennen bij de gemeente. Maar veel steden, zoals Gent, Hasselt en Luik, stellen een wachtperiode in van zes maanden. Helemaal onwettig, zo blijkt. Soms moet je vijf maanden wachten (Aartselaar), soms zes maanden (Lennik, Luik, Gent, Hasselt). Maar in andere steden (Antwerpen, Oostende, Charleroi) mag een vader of meemoeder al van bij het begin van de zwangerschap het kind erkennen op het gemeentehuis.

Lees meer