Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Kamer geeft federale regering pijnlijk herexamen (DS)

De onschendbaarheid van de woning blijft een heilig principe. Niemand stelt de noodzaak van een wettelijk kader in vraag, maar het ontwerp is doorgeschoten. 'En stoemelings worden enkele grondrechten ter discussie gesteld. Dit is een princiepskwestie', zegt Van Cauter.

Lees meer

Straks trouw je waar je wil (HLN)

"Het is inderdaad een vraag die vaak voorkomt", vindt Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld). "We moeten opletten dat dit voorstel de controle op schijnhuwelijken niet bemoeilijkt, maar als dat niet het geval is, kunnen wij het zeker steunen."

Lees meer

May, Michel en Miss België motiveren montere liberalen

'De vennootschapsbelasting: omlaag. Loonkosten: omlaag. Sociale bijdragen: omlaag. Registratierechten: omlaag. Energiefactuur: omlaag. En natuurlijk de personenbelasting: omlaag!' Gwendolyn Rutten liet gisteravond geen ruimte voor twijfel: al die belastingverlagingen komen met de groeten van Open VLD. Over de Turteltaks - pardon, de Vlaamse energieheffing - werd zedig gezwegen. Het enige wat volgens Rutten omhoogging, is ieders nettoloon. 'We hebben het beloofd en we hebben woord gehouden.'

Lees meer