Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Weekje cel, weekje vrij: dat kan beter

Een week in de cel, een week vrij: sinds 6 juli kunnen bepaalde gevangenen van die nieuwe regeling genieten. Maar in 3 maanden tijd schonden 23 van de 366 gevangenen die ervan konden profiteren, hun voorwaarden. Voor Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter is de maat vol. "Minister Geens neemt een onverantwoord risico met de veiligheid.

Lees meer

Meerderheid amendeert aanpassingen aan wapenwet (HBvL)

Wie toch een lader heeft zonder wapenvergunning, zal dat tijdens de amnestieperiode gratis kunnen laten regulariseren. “Geen nodeloze en ingewikkelde procedures die niets bijbrengen aan de veiligheid”, licht Carina Van Cauter (Open Vld) het compromis toe.

Lees meer

Vlaamse ministers dringen aan op eengemaakte politie (DM)

Commissielid Carina Van Cauter (Open Vld) bevestigt dat de activiteit ervan op een laag pitje heeft gestaan. "Maar ik denk dat de rellen nu voor iedereen duidelijk gemaakt hebben dat de eenheid van commando er moet komen." Ze geeft aan dat de commissie zal afwachten wat de regering doet.

Lees meer