Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

De waarheid en niets dan de waarheid (HLN)

De demarche van het parket kan omdat stalking geen klachtmisdrijf meer is sinds de wetswijziging die er vorig jaar kwam op initiatief van Kamerleden Carina Van Cauter en Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld). Daardoor kan het Openbaar Ministerie een stalkingonderzoek beginnen zonder formele klacht.

Lees meer

Manipulatie maar weinig animo voor onderzoekscommissie (DM)

Ook Carina Van Cauter (Open Vld) vindt dat de prioriteit bij het onderzoek zelf moet liggen, "zonder daarbij fouten uit het verleden uit het oog te verliezen". Een 'onderzoek van het onderzoek' moet er dus wel degelijk komen, stelt ze, maar een parlementaire onderzoekscommissie is volgens haar niet het juiste instrument.

Lees meer

De zware barensweeën van discreet bevallen (DS)

'Tijd dat we verdergaan met wetsvoorstel discreet bevallen. Enige juiste antwoord', tweette N-VA-kamerlid Valerie Van Peel gisteren. 'Discreet bevallen moet mogelijk worden', liet haar Open VLD-collega Carina Van Cauter weten.
Die boodschap klinkt met de regelmaat van de klok en al ettelijke jaren wanneer er een vondeling in het nieuws komt.

Lees meer