Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Dit is de grootste omwenteling in 200 jaar (Knack)

Ruzies over de waarde van een appartement dat twintig jaar geleden werd weggeschonken? Kinderen die hun huis moeten verkopen omdat broer of zus dat wil? Partners die met bijna lege handen achterblijven? Het zijn allemaal scenario’s die vanaf volgend jaar minder zullen voorkomen: er komen nieuwe erfenisregels. Knack licht de vier grote thema’s door.

Lees meer

Open Vld wil leugendetector in de wet in strijd tegen zedenfeiten (HN)

De leugendetectortest - officieel 'de polygraaftest' -is een bijzonder nuttig instrument in gerechtelijke onderzoeken, vinden Open VLD Kamerleden Nele Lijnen en Carina Van Cauter. “Net daarom willen we de test zo snel mogelijk in de wet inschrijven. Om het gebruik juridisch waterdicht te maken.”

Lees meer

Chemische castratie niet langer taboe in Vlaanderen (DS)

Parlementslid Carina Van Cauter (Open VLD), lid van de commissies Justitie en Seksueel Misbruik, betreurt het dat er niet meer onderzoek naar wordt gedaan. 'Indien er meer budget naar wetenschappelijk onderzoek zou gaan, zouden we meer zicht hebben op de resultaten van zo'n behandeling. Zeker met het oog op een mogelijke re-integratie en het inschatten van de veiligheidsrisico's is dat waardevol.'

Lees meer