Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Abus sexuel : 3 affaires sur 10 classées sans suite (LDH)

Le nombre d’affaires d’abus sexuels prises en charge dans nos parquets a de quoi effrayer : selon les derniers chiffres du ministre de la Justice, Koen Geens (CD & V), il s’est élevé à 9.786 en 2016. Parmi ceux-ci, on trouve majoritairement des cas de viols (3.614), d’attentats à la pudeur (3.649), mais aussi d’outrage aux mœurs (1.189), de pornographie infantile (806), de pédophilie (364), de voyeurisme (152), de harcèlement sexuel (8), et d’inceste (4).

Lees meer

Open Vld eist actie van minister Muyters (DS)

Na de verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en misbruik in de topsport, dringt Vlaams parlementslid Lionel Bajart (Open VLD) er samen met zijn partijgenote en Kamerlid Carina Van Cauter bij de Vlaamse minister van Sport, Philippe Muyters (NVA),op aan dat hij een paar versnellingen hoger schakelt.

Lees meer

Liberale Vrouwen Lierde boven doopvont (HLN)

Ons eerste praatcafé gaat door op zondag 28 mei om 10 uur in OC De Lier en brengt een hot topic op tafel: de hervorming van het erfrecht. Carina Van Cauter zal uitleggen wat er wijzigt en wat de nieuwe mogelijkheden zijn wanneer een erfeniskwestie zich voordoet." Meer info via mel@melissadooms. be.

Lees meer