Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

België wil schijnvaderschap nog voor de zomer aanpakken (DS)

'De regering heeft het wetsontwerp goedgekeurd, we willen de wet tegen schijnerkenningen van kinderen nog voor de zomer stemmen in het parlement', zegt Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD). Uit cijfers die ze opvroeg, blijkt dat er voor het eerst in drie jaar een forse stijging is in het aantal mensen dat de Belgische nationaliteit toegekend kreeg via geboorte, erkenning, adoptie of
gezinshereniging.

Lees meer

Geens schept verwarring over quota voor voorlopige hechtenis (DT)

Het leek alsof minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gisteren eens wou uittesten hoe ver hij te ver kon gaan. Heel de dag liet hij in het midden of hij nu wel of niet een voorstander was van quota in de gevangenissen, zoals in Het Nieuwsblad stond. Tijdens het vragenuurtje in de Kamer ontkende Geens dat hij een voorstander van quota voor voorlopige hechtenissen is.

Lees meer

Bedelen met kind: opbrengst x3 (HLN)

Een bedelende vrouw met kind ‘verdient’ 150 euro per dag. Wie zonder kind bedelt, moet het met 50 euro stellen. Dat blijkt uit pv’s van de Brusselse politie, die Brussels Parlementslid Els Ampe (Open Vld) kon inkijken. Ook in Vlaanderen probeert men het fenomeen aan te pakken, met een resolutie die politie en gerecht toelaat in te grijpen op basis van het kinderwelzijn.

Lees meer