Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Burgerexamen kan niet voor CD&V en Open Vld (HBvL)

CD&V en Open Vld willen niet weten van het voorstel van N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers (foto) om iedereen die Belg wil worden een burgerschapsexamen te laten afleggen.

Ook Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter is niet te vinden voor een burgerschapsexamen. “Sinds 2013 moet je al minimaal vijf jaar wettelijk op ons grondgebied verblijven, onze wetten naleven, een van de landstalen beheersen, geïntegreerd zijn en minstens 468 dagen gewerkt hebben tijdens dat vijfjarige verblijf”, legt Van Cauter uit.

Lees meer

Mijn kind heeft recht op een familienaam (DM)

Alice Tijssen beviel na 38 weken zwangerschap van een doodgeboren jongetje. Om haar Daan en andere Daantjes officieel te kunnen erkennen, begon ze afgelopen weekend een petitie. Een actie die meer dan nodig is, want politiek zit het dossier muurvast. Met veel onbegrip kijkt Alice Tijssen naar wat zich op het politieke toneel afspeelt. Al jaren palaveren de politici over een erkenning voor doodgeboren kinderen. Maar een consensus is er nog altijd niet.
 

Lees meer

Ook seponering moet straks automatisch in databank (DS)

In 2016 werd 1 op de 6 terrorismedossiersgeseponeerd. In de praktijk betekent dat al te vaak dat er ook geen opvolging meer is, zegt Open VLD. Het federaal parket opende vorig jaar 253 terrorismedossiers. Daarvan werden er 41 geseponeerd - één op de zes dus. De jaren voordien ging het respectievelijk om 30, 43 en 28 seponeringen. Er zijn verschillende redenen om te seponeren, voornamelijk het ontbreken van misdrijven of van voldoende bewijzen, maar ook het feit dat de dader onbekend of overleden is bijvoorbeeld. Open VLD Kamerlid Carina Van Cauter sprokkelde de gegevens bijeen via een parlementaire vraag.

Lees meer