Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Justitie 135 keer veroordeeld voor staking cipiers (DT)

De staking in de Brusselse en Waalse gevangenissen sleepte vorig jaar aan van april tot eind juni. Na de cipiersstaking van vorig jaar spanden veel gedetineerden processen aan tegen de Belgische staat. Justitie is al 135 keer veroordeeld, maar blijft procederen en moest nog niet. 

Parlementsleden Carina Van Cauter (Open VLD) en Sophie De Wit (N-VA) wilden van Geens horen hoeveel rechtszaken er nog tegen Justitie lopen en hoeveel dat de Belgische schatkist al heeft gekost.

Lees meer

Spanning in het parlement over Turkije en burgerschapsexamen (Knack)

Schond Panorama onderzoeksgeheim? Carina Van Cauter (Open Vld) herinnert aan de perslekken die er waren na de arrestatie van Salah Abdeslam. De gevolgen van perslekken kunnen dramatisch zijn, stelt ze. 'U begrijpt mijn ongerustheid als ik dit weekend bladzijden uit het strafrechtelijk onderzoek naar de terroristen in de pers zie opduiken, en documenten vanop hun computers.'
Ze spreekt ook over een uitzending van Panorama, waarin de federale procureur aan het woord komt samen met fragmenten uit het nog lopende onderzoek. 'Wat is zijn rol daarin? Heeft hij die informatie meegeven? Hoe moet het verder met de schending van het onderzoek?'

Lees meer

Burgerexamen kan niet voor CD&V en Open Vld (HBvL)

CD&V en Open Vld willen niet weten van het voorstel van N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers (foto) om iedereen die Belg wil worden een burgerschapsexamen te laten afleggen.

Ook Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter is niet te vinden voor een burgerschapsexamen. “Sinds 2013 moet je al minimaal vijf jaar wettelijk op ons grondgebied verblijven, onze wetten naleven, een van de landstalen beheersen, geïntegreerd zijn en minstens 468 dagen gewerkt hebben tijdens dat vijfjarige verblijf”, legt Van Cauter uit.

Lees meer