Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Niet meer wachten met erkenning kind (DS)

Meteen als een vrouw zwanger is, mag de vader of meemoeder het kind erkennen bij de gemeente. Maar veel steden, zoals Gent, Hasselt en Luik, stellen een wachtperiode in van zes maanden. Helemaal onwettig, zo blijkt. Soms moet je vijf maanden wachten (Aartselaar), soms zes maanden (Lennik, Luik, Gent, Hasselt). Maar in andere steden (Antwerpen, Oostende, Charleroi) mag een vader of meemoeder al van bij het begin van de zwangerschap het kind erkennen op het gemeentehuis.

Lees meer

Liberalen stellen nieuwe bestuursploeg voor (HLN)

Open Vld Gavere heeft een vernieuwde bestuursploeg. Christine De Cooman, die vorig jaar waarnemend voorzitter werd, is nu verkozen tot effectief voorzitter. Ze heeft twee ondervoorzitters: Dieter De Mets en Sarah Forsyth. Stany Schamp is penningmeester en doet ook het ledenbeheer. Jean-Pierre Sprangers is de secretaris. In de bestuursploeg, die op de nieuwjaarsreceptie in het bijzijn van federale volksvertegenwoordiger Carina Van Cauter officieel werd voorgesteld

Lees meer

Blauwe achterban snakt naar veiligheidsbeleid met ballen (DS)

Ultraconservatieve moslims die radicaliseren, dat is niet alleen achterlijk maar vooral ook onaanvaardbaar.' Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten trok zondag in het VTM Nieuws een opvallend fors register open in het asiel-, terreur- en identiteitsdebat dat al maanden gedomineerd wordt door de N-VA. Daags nadien, op de nieuwjaarsreceptie van de partij, kwam het thema 'veiligheid' opnieuw aan bod.

Lees meer