Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Liberale Vrouwen Lierde boven doopvont (HLN)

Ons eerste praatcafé gaat door op zondag 28 mei om 10 uur in OC De Lier en brengt een hot topic op tafel: de hervorming van het erfrecht. Carina Van Cauter zal uitleggen wat er wijzigt en wat de nieuwe mogelijkheden zijn wanneer een erfeniskwestie zich voordoet." Meer info via mel@melissadooms. be.

Lees meer

Regering ten strijde tegen misbruik 'verblijfsbaby's' (DS)

Uit cijfers die Open VLD-Kamerlid Carina Van Cauter bemachtigde, blijkt dat het aantal toekenningen van de Belgische nationaliteit via geboorte, erkenning, adoptie of gezinshereniging exponentieel gestegen is. De centrumrechtse meerderheid gaat schijnerkenningen strenger bestrijden. Alles wijst erop dat dat soort misbruik van de verblijfswetgeving in de lift zit.
 

Lees meer

Dubbele nationaliteit Turken ter discussie (DT)

77 procent van de Turken in België heeft zondag in het referendum zijn steun uitgesproken voor de machtsuitbreiding van president Recep Tayyip Erdogan. In geen enkel ander Europees land toonde de Turkse gemeenschap zich zo uitgesproken pro-Erdogan. 'Het is bijna onmogelijk om de dubbele nationaliteit van Turkse Belgen af te pakken zonder te botsen met het grondwettelijke gelijkheidsbeginsel', zegt Kamerlid Carina Van Cauter, nationaliteitsspecialiste voor Open VLD.

Lees meer