Carina Van Cauter

Collega's
aan het woord

Enkel door samen te werken kom je vooruit. Collega's en vrienden over Carina Van Cauter

Tom Van Damme

Tom Van Damme

Voorzitter Belgian Cycling

Een echte steun en warm hart voor de Wielersport

Carina heeft altijd een hart voor de Sport in het algemeen en de Wielersport in het bijzonder gehad. Als Gedeputeerde, verantwoordelijk voor Sport, slaagde ze er in korte tijd in om de Sport in de provincie Oost-Vlaanderen daadwerkelijk te ondersteunen en tevens het imago van de provincie gevoelig te verbeteren. Als volksvertegenwoordiger kon en kan je steeds bij haar terecht met de vele vragen en problemen waarmee de Sport kan worstelen. Met haar kennis en relaties kan ze steeds de juiste weg vinden tot de oplossing. De wijze waarop ze resoluut het statuut van de beroepswielrenner moderniseerde was voor de Wielersport een echte steun.

Patrick Dewael

Patrick Dewael

Kamervoorzitter/Burgemeester Tongeren

Daar kan een fractieleider alleen maar fier op zijn

Carina is sinds 2007 niet alleen uitgegroeid tot een vaste waarde in onze liberale fractie, maar ook in de Kamer en het bredere politieke debat. Op 7 jaar tijd heeft ze naam en faam gemaakt als hardwerkend parlementslid in de commissie Justitie. Met haar wetgevende initiatieven pakte ze onder meer het misbruik van de nationaliteitenwetgeving, beschermde ze slachtoffers van misdrijven en seksueel misbruik en gaf ze vanuit de Kamer de hervorming van justitie mee vorm. Het is dan ook oververdiend dat de Standaard Carina uitroept tot beste parlementslid. Daar kan een fractieleider alleen maar fier op zijn.

Mathias De Clercq

Mathias De Clercq

Burgemeester Gent

Een meerwaarde voor Oost-Vlaanderen

Carina is niet voor niets verkozen tot het beste Kamerlid. Zij en minister Annemie Turtelboom zijn immers twee sterke vrouwen die de liberale visie op justitie elke dag opnieuw vertolken in de Wetstraat. Samen met haar kon ik heel wat voorstellen indienen ter verbetering van het statuut van de zelfstandige. Het is dan ook een absolute meerwaarde om haar op de Oost-Vlaamse Kamerlijst te hebben staan. Een meerwaarde voor het federale parlement, voor Open Vld en voor Oost-Vlaanderen.

Marnic De Meulemeester

Marnic De Meulemeester

Burgemeester Oudenaarde

Een straffe madam met een passie voor politiek

Carina is een gedreven politica met het hart op de juiste plaats. Eens ze zich vastbijt in een dossier, beheerst ze dat tot in het kleinste detail en gaat ze er volledig voor. Het is echter niet alleen de sterke dossierkennis die haar kenmerkt. Vanuit haar soms zelfs heel persoonlijke ervaringen probeert ze dingen te veranderen in onze maatschappij. Daarbij streeft ze de liberale kernwaarden en de individuele vrijheid  consequent na, zonder echter de voeling te verliezen met wat leeft bij de man in de straat. Carina Van Cauter, een straffe madam met een sterke persoonlijkheid en een passie voor politiek. Zeker uw stem waard!

Jean-Jacques De Gucht

Jean-Jacques De Gucht

Vlaams volksvertegenwoordiger

Maar bovenal is Carina een teamspeler

Parlementairen hebben elk hun eigen kwaliteiten in dewelke ze uitblinken. Sommigen zijn gekend om hun doorzettingsvermogen, anderen omwille van hun opgedane ervaring uit de praktijk, nog anderen dankzij hun dossierkennis en weer anderen omwille van hun politiek vernuft. Carina combineert dit allemaal. Dit bewees ze de afgelopen legislatuur meermaals in de commissie justitie. Dankzij haar onaflaatbare inzet beschikken we eindelijk over een nieuwe nationaliteitswetgeving en worden seksuele delinquenten harder aangepakt. Maar bovenal is Carina een teamspeler. Zij is degene die, nadat de wet rond euthanasie voor minderjarigen in de senaat was goedgekeurd, deze ook door haar collega’s  in de kamer wist te laten stemmen. Carina is met andere woorden een allround parlementair en een zegen voor onze partij.

Hilde Bruggeman

Hilde Bruggeman

Provincieraadslid en voormalig gedeputeerde provincie Oost-Vlaanderen

Uiterst constructief en professioneel

Toen Carina de overstap maakte naar het Federaal Parlement werd ik,  totaal onverwacht, haar opvolgster. Ik was onervaren in het uitoefenen van een uitvoerend mandaat. Carina gaf me de nodige achtergrondinformatie van het politieke elan op de provincie én uitvoerig professioneel advies in de nieuwe materies ; nooit belerend maar uiterst constructief én bruikbaar.

Herman De Croo

Herman De Croo

Minister van Staat

Een flinke en bekwame dame

Ik heb Carina ettelijke keren aan het werk gezien in ons federaal parlement. Zij is sterk aanwezig in de openbare zitting, maar nog veel meer een voorbeeld in de moeilijke besprekingen van de belangrijke Commissie voor de Justitie. Zij verdedigt met bijzonder veel kennis en op een charmante manier soms heel aandringend haar standpunten. Zij was gedurende de laatste legislatuur wellicht de dame die het meeste wetten op haar eigen naam verkreeg. Zij nam er het initiatief voor en bracht ze tot een goed einde. Op vele plaatsen waar zij het woord neemt in debatten of in spreekbeurten valt ze op door haar grote kennis en haar pedagogisch talent. Moeilijke zaken kan ze goed uitleggen en begrijpelijk maken. Zij is een sociaal bewogen politica die onze streek en haar inwoners heel goed kent, begrijpt en steunt.

Gwendolyn Rutten

Gwendolyn Rutten

Voorzitter Open Vld

Carina is een uitstekend parlementslid

Carina is een uitstekend parlementslid. Ze bezit en combineert twee eigenschappen die elk politicus graag wil: belangrijk wetgevend werk kunnen doordrukken én een feilloos gevoel hebben voor wat leeft bij de mensen. Daarom is zij opnieuw een van onze kopvrouwen voor de volgende federale verkiezingen. Want ook al is ze nu reeds een parlementair met een palmares om trots op te zijn, de komende jaren schakelt ze vast en zeker voor u nog een liberale versnelling hoger.

Benjamin Rogiers

Benjamin Rogiers

Schepen gemeente Herzele

Haar blik steevast op het doel

Zes jaar lang had ik het genoegen, of het voorrecht, parlementair medewerker te zijn van volksvertegenwoordiger Carina Van Cauter. Sinds het opnemen van mijn schepenambt in 2013 en het werk dat daarmee gemoeid is, is daar een einde aan gekomen. Uiteraard besef ik maar al te goed dat de ervaring die ik jarenlang mocht opdoen bij Carina mij een betere schepen maakt! Niet alleen de ervaring, maar ook de politieke know-how, het compromissen maken, het vechten voor een doel en dergelijke meer, zijn voor een lokaal en beginnend politicus een ware droom. Als medewerker, een job waarbij je quasi zeven op zeven samenwerkt, leer je elkaar heel goed kennen. Ik kan dan ook zeggen dat ik Carina zie als een gedreven, bekwaam, ervaren en intelligent politica. Haar hart op de juiste plaats, maar eveneens steeds op de tong, haar blik steevast op het doel en haar wil ijzersterk.

Annemie Turtelboom

Annemie Turtelboom

Voormalig Minister van Justitie

Carina is een onschatbare bondgenote

Als vaste waarde in de Commissie Justitie is Carina de drijvende kracht achter tal van wetsvoorstellen die een betere Justitie voor ogen heeft, aangepast aan de realiteit van de 21° eeuw en op maat van de burger. Carina is een onschatbare bondgenote geweest voor mij en de hervormingen die we deze legislatuur hebben doorgevoerd op vlak van justitiehervorming, strafuitvoering en een moderne Justitie. Als Kamerlid wordt ze steevast bij de beste gerekend. Mijn steun heeft ze, uw vertrouwen verdient ze!

Alexander De Croo

Alexander De Croo

Vicepremier & Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post

Ze combineert dossierkennis met doorzettingsvermogen

Carina combineert dossierkennis met doorzettingsvermogen.  Niet voor niets is ze daarom uitgeroepen tot één van de beste parlementsleden. Carina was één van de drijvende krachten achter de Commissie Seksueel Misbruik. Ze heeft er mee voor gezorgd dat slachtoffers na zoveel jaren toch nog de erkenning krijgen die ze verdienen. Ook de verstrenging van de nationaliteitswetgeving mag Carina mee op haar conto schrijven. Het is voor mij dan ook een enorme eer om samen met Carina de Open Vld-kamerlijst voor Oost-Vlaanderen aan te voeren.