Update COVID-19 (Coronavirus)

Update Belgian Cycling Corona

UPDATE 16.06.2020 (16h30)

Protocollen voor heropstart competitiewielrennen

Vanaf juli kan er weer in competitieverband aan wielrennen worden gedaan.

Het reeds eerder door de Interfederale Coördinatiecel opgestelde protocol werd aangepast op basis van de algemene richtlijnen voor organisatoren van sportevenementen. Voor de  vier wielerdisciplines werden de maatregelen die er moeten voor zorgen dat de heropstart op een gezonde en verantwoorde manier kan gebeuren overgemaakt aan de minister van Sport voor bekrachtiging.

Per discipline werden aparte richtlijnen opgesteld voor BMX, mountainbike, open wielerbanen en wegwielrennen. Bij die laatste discipline werd er nog een bijkomende opdeling gemaakt tussen regionale, nationale en internationale wedstrijden.

Veldrijden is de volgende sporttak die aan de beurt komt. Binnenkort volgt hiervoor nog een allicht laatste vergadering met alle stakeholders – federatie, teams, renners en organisatoren – waarin de eerder besproken afspraken worden gefinaliseerd.

Overzicht protocollen: Belgian Cycling
 

Belgian Cycling

06_KBWB_EXTERN_LOGO_KLEUR

Als dochter van een wereld- en Belgisch kampioen wielrennen zit de wielermicrobe van jongsafaan bij Carina in het bloed. Een microbe die nooit is verdwenen want met haar koersende zoon Frederik werd ze zelf een echte wielermama. Momenteel is ze bij Belgian Cycling, de Belgische wielerfederatie, juridisch adviseur met raadgevende stem toegevoegd aan het Dagelijks Bestuur en de Raad van Bestuur. Daarnaast is ze ook voorzitter van de commissie vrouwenwielrennen. 

Neem zeker een kijkje op de website van Belgian Cycling voor alle informatie omtrent het Belgische wielrennen.

 

 

Cycling Vlaanderen, afdeling Oost-Vlaanderen

Logo Cycling Vlaanderen afdeling Oost-Vlaanderen

 

In 2019 werd Carina verkozen als voorzitter van Cycling Vlaanderen, afdeling Oost-Vlaanderen. Het is voor Carina een enorme eer om voorzitter te mogen zijn van de afdeling Oost-Vlaanderen omdat Oost-Vlaanderen nog steeds dé wielerprovincie bij uitstek is. Met maar liefst 19.647 aangesloten fietsers en 452 clubs is Oost-Vlaanderen de absolute primus in heel België. Als voorzitster wil ze zich graag inzetten voor een volwaardig en kwalitatief wedstrijdaanbod en dit zowel voor jong en oud, man of vrouw. Daarnaast blijft ze ook inzetten op meer meisjes/vrouwen op de fiets want is koers niet altijd mooier als er vrouwen/meisjes aan de start staan?

Meer informatie over de werking van Cycling Vlaanderen, afdeling Oost-Vlaanderen, kan u hier vinden.