Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Honderden dossiers over coronanamaakproducten (DT)

‘Criminele groeperingen blijken munt te slaan uit de pandemie’, besluit Van Cauter. ‘Ook in ons land is sprake van grootschalige verkoop van namaakproducten zoals chirurgische maskers, beschermingsmaskers en handgels alsook van namaakgeneesmiddelen. Die handel houdt een groot risico in voor de volksgezondheid. Er zijn geen garanties over de veiligheid, de kwaliteit en de doeltreffendheid.’

Lees meer

Justitie moet daders strikter opvolgen (HN)

Als 10-jarig kind is Vlaams Parlementslid Carina Van Cauter (Open VLD) ontvoerd en daarna voor dood achtergelaten. De gijzeling van een 13-jarige jongen uit Genk roept bij haar dan ook herinneringen op. Al wil ze dit in de eerste plaats aangrijpen om politieke antwoorden te geven op de gaten in de gerechtelijke aanpak. “Justitie is al veel verbeterd, maar de opvolging van veroordeelden schiet nog steeds tekort.”

Lees meer

Parlementslid Carina Van Cauter pleit voor betere samenwerking tussen federale en Vlaamse minister van Justitie

Deze week kwam aan het licht dat een van de verdachten van de bende die een dertienjarige jongen ontvoerde, al maanden spoorloos was voor justitie en politie. De persoon in kwestie knipte in februari zijn enkelband doormidden, verdween van de radar en vervoegde de bende van extremist Bouloudo. Samen kidnapten ze op 20 april een dertienjarige jongen. Carina Van Cauter, Vlaams Parlementslid voor Open Vld, is bezorgd over dit zoveelste voorbeeld van het falen van justitie.


Download