Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Drie keer meer humane doping ontdekt in postpakketten (DT)

Van Cauter deed zelf de test en vond met één muisklik websites die de populairste anabolen aan huis leveren. ‘We verliezen de strijd tegen de humane doping’, besluit ze. ‘Doping is van alle tijden, maar de steroïdenmachine draait duidelijk op volle toeren. De producten worden in sommige fitnesscentra over de toog verkocht.

Lees meer

Nog altijd vloeien miljarden naar fiscale paradijzen (DT)

Volgens minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) gaat het de goede kant op met de Verenigde Arabische Emira-ten in de strijd tegen de fiscale fraude. ‘Ik stel vast dat ze be-trokken zijn in verschillende belangrijke initiatieven. Het land is lid van het Mondiaal Forum van de OESO voor transparantie en uitwisselingen van inlich-tingen’, antwoordde De Croo op een parlementaire vraag van zijn partijgenote Carina Van Cauter.

Lees meer

Tweede zit voor vergoeding planschade (DS)

Wij willen dat eigenaars correct worden vergoed als ze op hun grond niet kunnen bouwen', zegt Vlaams Parlementslid Carina Van Cauter (Open VLD). 'Als je een grond niet volledig kunt vergoeden, moet je eraf blijven. Maar voor gronden die verder dan 50 meter van de weg liggen, moeten we nog knopen doorhakken. Hoeveel moeten die vergoed worden? Dat hoeft niet altijd tegen 100 procent te zijn.'

Lees meer