Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Inzet politie voor stakende cipiers kostte in 2018 en 2019 meer dan 3,5 miljoen euro (Belga)

De inzet van federale en lokale politieagenten bij stakingen van cipiers kostte de overheid in 2018 en 2019 in totaal meer dan 3,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Carina Van Cauter (Open Vld).

Lees meer

Meer geweld bij rechts, minder bij links (HLN)

Het aantal rechts-extremisten die het gebruik van geweld legitimeren, neemt toe. Dat antwoordt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Carina Van Cauter (Open Vld). "Steeds meer individuen en kleine cellen met een rechts-extremistisch gedachtegoed uiten op sociale media hun wens om meer militante acties te ondernemen", zegt de CD&Vminister.

Lees meer

Lichte stijging fysiek intrafamiliaal geweld (GVA)

Het aantal geregistreerde gevallen van fysiek intrafamiliaal geweld is in 2018 gestegen van 20.759 tot 21.604. Bij de andere geweldsvormen (psychisch, economisch en seksueel) was er ongeveer een stabilisering. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Carina Van Cauter (Open Vld).

Lees meer