Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Vijf rechts-extremisten op lijst 'Potentieel Gewelddadige Extremisten' (GVA)

Vijf rechts-extremisten op lijst 'Potentieel Gewelddadige Extremisten' Op de lijst van 'Potentieel Gewelddadige Extremisten' (PGE) van de gemeenschappelijke gegevensbank Terrorist Fighters prijken momenteel vijf personen uit rechts-extremistische hoek. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Carina Van Cauter

Lees meer

Drie keer meer humane doping ontdekt in postpakketten (DT)

Van Cauter deed zelf de test en vond met één muisklik websites die de populairste anabolen aan huis leveren. ‘We verliezen de strijd tegen de humane doping’, besluit ze. ‘Doping is van alle tijden, maar de steroïdenmachine draait duidelijk op volle toeren. De producten worden in sommige fitnesscentra over de toog verkocht.

Lees meer

Nog altijd vloeien miljarden naar fiscale paradijzen (DT)

Volgens minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) gaat het de goede kant op met de Verenigde Arabische Emira-ten in de strijd tegen de fiscale fraude. ‘Ik stel vast dat ze be-trokken zijn in verschillende belangrijke initiatieven. Het land is lid van het Mondiaal Forum van de OESO voor transparantie en uitwisselingen van inlich-tingen’, antwoordde De Croo op een parlementaire vraag van zijn partijgenote Carina Van Cauter.

Lees meer