Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Tweede zit voor vergoeding planschade (DS)

Wij willen dat eigenaars correct worden vergoed als ze op hun grond niet kunnen bouwen', zegt Vlaams Parlementslid Carina Van Cauter (Open VLD). 'Als je een grond niet volledig kunt vergoeden, moet je eraf blijven. Maar voor gronden die verder dan 50 meter van de weg liggen, moeten we nog knopen doorhakken. Hoeveel moeten die vergoed worden? Dat hoeft niet altijd tegen 100 procent te zijn.'

Lees meer

Inzet politie voor stakende cipiers kostte in 2018 en 2019 meer dan 3,5 miljoen euro (Belga)

De inzet van federale en lokale politieagenten bij stakingen van cipiers kostte de overheid in 2018 en 2019 in totaal meer dan 3,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Carina Van Cauter (Open Vld).

Lees meer

Meer geweld bij rechts, minder bij links (HLN)

Het aantal rechts-extremisten die het gebruik van geweld legitimeren, neemt toe. Dat antwoordt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Carina Van Cauter (Open Vld). "Steeds meer individuen en kleine cellen met een rechts-extremistisch gedachtegoed uiten op sociale media hun wens om meer militante acties te ondernemen", zegt de CD&Vminister.

Lees meer