Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Wij zijn de rechters van de armen geworden (HLN)

“Wij staan hier machteloos tegenover, maar misschien kunnen de bewindmakers de kosten verlagen”, vroeg hij en hij richtte zich bij die vraag tot de aanwezige politica Carina Van Cauter (Open VLD). “En toch is het belangrijk dat wij naar die mensen luisteren en rekening houden met hun problemen bij onze besluitvorming.

Lees meer

De moeilijke zoektocht naar een betaalbare justitie (DS)

In het verleden gaven rechtsbijstandverzekeringen veel burgers een vals gevoel van veiligheid, omdat vele risico's niet inbegrepen waren', zegt huidig Vlaams Parlementslid Carina Van Cauter (Open VLD), die het federale wetsvoorstel voor de verkiezingen mee indiende. 'Behalve fiscale aanmoediging, was ook kwaliteitsbewaking een belangrijke drijfveer.

Lees meer

Nog elke dag één aangifte van pedofilie (HBvL)

Een federaal minister of staatssecretaris bevoegd voor seksueel misbruik. Dat is volgens voormalige Kamerleden Nele Lijnen en Carina Van Cauter (Open Vld) nodig om het aantal zedenzaken te doen dalen. “De cijfers blijven stijgen”, zegt de Limburgse Lijnen.

Lees meer