Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Meer dan een op vier in de Denderstreek stemt Vlaams Belang (HLN)

“Ik heb dit voelen aankomen”, reageert Carina Van Cauter (Open Vld), lijsttrekker voor het Vlaams parlement in Oost-Vlaanderen. “De mens op de straat gooit illegaliteit, vluchtelingen en migratie op één hoop. Voor hen zijn dat allemaal allochtonen die komen profiteren van onze sociale zekerheid, die ervoor zorgen dat we langer moeten werken en zorgen dat onze pensioenen niet omhoog kunnen. De mensen geloven niet als wij zeggen dat dit niet zo is.

Lees meer

Liberalen staan nog recht, met blauwe plek (DS)

Hetzelfde geldt voor De Block, die een verlies van 9,5 procent incasseert. De Oost-Vlaamse lijsttrekkers Alexander De Croo en Carina Van Cauter verliezen (wellicht) ook elk een zetel in hun parlement, maar de 'blauwe gouw' blijft wel overeind.

Lees meer

Een vrouw als minister van Sport. Dat zou toch mooi zijn, niet? (HLN)

In 2014 werd ze verkozen als beste parlementslid. Vooral haar werk binnen de commissie Justitie, de commissie Seksueel Misbruik en haar wet die het verwerven van de Belgische nationaliteit verstrengt, werden hiervoor in rekening gebracht. Deze legislatuur was Carina Van Cauter de stuwende kracht achter het nieuwe erfrecht.

Lees meer