Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Vijf voorbeeldige vertegenwoordigers (DS)

Carina Van Cauter (56) bewijst dat een parlementslid uit de meerderheid meer kan zijn dan een stemmachine. Het Oost-Vlaamse Kamerlid leverde haar partij vooral knowhow aan in juridische dossiers. Als een van de weinigen tekende ze vele zaterdagen present om mee het erfrecht te moderniseren.

Lees meer

Voortaan beslist strafuitvoeringsrechtbank over korte straffen

Volgens indienster Carina Van Cauter (Open VLD) kunnen veroordeelden voortaan maar na een derde van hun straf vrijkomen en zullen ook straffen onder de vier maand worden uitgevoerd. “Zo roepen we het heersende gevoel van straffeloosheid een halt toe.”

Lees meer

Gevangenisstraffen voor kortveroordeelden nu ook effectief uitgevoerd

Het wetsvoorstel van liberaal Kamerlid Carina Van Cauter dat ervoor zal zorgen dat ook kortveroordeelden effectief gestraft worden, is vandaag goedgekeurd in de Kamercommissie Justitie. Tot op heden wordt de uitvoering van gevangenisstraffen die korter zijn dan drie jaar geregeld door een omzendbrief van de minister van Justitie.


Download