Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Gescheiden wordt ongehuwd (DM)

Het waren Open Vld-Kamerleden Sabien Lahaye-Battheu (intussen overgestapt naar het West-Vlaamse provinciebestuur) en Carina Van Cauter die eind 2017 een wetsvoorstel in die zin indienden. Niet veel later sprongen ook onder meer N-VA en PS mee op de kar. De steun voor het voorstel was erg breed. Enkel meerderheidspartij CD&V stemde uiteindelijk tegen.

Lees meer

Maak hartdonatie mogelijk voor euthanasiepatiënten (HN)

Alvast Open VLD wil dit gesprek niet uit de weg gaan, zegt Kamerlid Carina Van Cauter. “We moeten vermijden dat zwaar zieke mensen het gevoel krijgen dat hen euthanasie wordt opgedrongen, omdat er vraag is naar hun organen. Maar ons lijkt dit op te vangen met duidelijke afspraken.”

Lees meer

IS-strijders niet terughalen, maar berechten via internationaal tribunaal

Er wordt terecht bezorgd gereageerd over de eventuele terugkomst van de IS strijders die tot voor kort vochten in Irak en Syrië. “Die mensen hebben gekozen om zich buiten onze maatschappij te plaatsen en gruwelijke feiten te plegen, dus een terugkeer naar ons land is uitgesloten.

 


Download