Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Meer geweld bij rechts, minder bij links (HLN)

Het aantal rechts-extremisten die het gebruik van geweld legitimeren, neemt toe. Dat antwoordt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Carina Van Cauter (Open Vld). "Steeds meer individuen en kleine cellen met een rechts-extremistisch gedachtegoed uiten op sociale media hun wens om meer militante acties te ondernemen", zegt de CD&Vminister.

Lees meer

Lichte stijging fysiek intrafamiliaal geweld (GVA)

Het aantal geregistreerde gevallen van fysiek intrafamiliaal geweld is in 2018 gestegen van 20.759 tot 21.604. Bij de andere geweldsvormen (psychisch, economisch en seksueel) was er ongeveer een stabilisering. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Carina Van Cauter (Open Vld).

Lees meer

Wij zijn de rechters van de armen geworden (HLN)

“Wij staan hier machteloos tegenover, maar misschien kunnen de bewindmakers de kosten verlagen”, vroeg hij en hij richtte zich bij die vraag tot de aanwezige politica Carina Van Cauter (Open VLD). “En toch is het belangrijk dat wij naar die mensen luisteren en rekening houden met hun problemen bij onze besluitvorming.

Lees meer