Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Abortuswet is toe aan dringende update (HN)

Verougstraete krijgt hiervoor bijval van meerderheidspartij Open VLD. De liberalen pleiten er al langer voor om abortus te depenaliseren. Ook de wachttijd wordt het best ingekort tot twee dagen, en de deadline van de abortus mag naar veertien weken na bevruchting, klinkt het.

Lees meer

Een man op de acht moet er ooit tegen vechten (HN)

Pas sinds 2016 is voyeurisme strafbaar. Dat jaar kwamen er 152 klachten binnen bij de parketten. Slechts in 13 zaken werd overgegaan tot vervolging. Bij de jeugdparketten kwamen 55 klachten binnen. Dat blijkt uit cijfers die Open VLD-Kamerlid Carina Van Cauter opvroeg bij justitieminister Geens.

Lees meer

'Als liberalen dit toelaten, wat is dan het volgende?' (DS)

De frank is gevallen toen Kamerlid Carina Van Cauter en de juridische experts van de partij aan de alarmbel trokken over de vergelijking met de fiscale visitatie of sociale inspectie. Die werd gretig bovengehaald door de N-VA en CD&V. Het visitatierecht laat een inspecteur toe om zich aan te bieden aan het huis van iemand die mogelijk fraudeert.

Lees meer