Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Advocaten moeten dossiers straks niet meer overschrijven (HLN)

Advocaten moeten kosteloos een strafdossier kunnen kopiëren. Dat staat in een nieuw wetsvoorstel van Carina Van Cauter (Open Vld). "Een stap richting 21ste eeuw voor justitie", klinkt het. Strafpleiters juichen toe dat ze niet langer alles moeten overpennen, maar zien nog meer marge voor verbetering.

Lees meer

Opvoeding, hobby's, de kapper... Zonder ouderschapsplan komt er ruzie van (HLN)

Open Vld'ster Carina Van Cauter vindt dat "kinderen niet betrokken mogen worden in de echtscheidingsprocedure van hun ouders" en noemt het plan onrealistisch. Je kan niet alles in het leven vooraf vastleggen.

Lees meer

Regering onverzettelijk in conflict met cipiers (DT)

'We hebben genoeg gedaan om aan de eisen van de cipiers tegemoet te komen. We moeten doorzetten', zegt Carina Van Cauter (Open VLD). Volgens haar kan de politie tijdens lange stakingen haar kerntaak niet uitvoeren en komen de rechten van de gedetineerden in het gedrang.

Lees meer