Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Michel mag abortusdeal op zijn hoed steken (DS)

Het feit dat abortus nog in ons strafwetboek stond, was culpabiliserend en stigmatiserend voor de vrouw', zegt Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD) tevreden. 'Abortus is een recht, het stigma en taboe moeten volledig doorbroken worden.

Lees meer

Pak toestanden met ingetrokken rijbewijzen aan (DM)

Open Vld wil de "kafkaiaanse toestanden" bij rijverboden aanpakken. Wie een rijverbod krijgt, moet zijn rijbewijs binnen de vier dagen inleveren op de rechtbank. Wie dat niet meer heeft, omdat het gestolen of verloren is, kan bij de gemeente een attest van verlies of diefstal krijgen. Alleen weigeren sommige rechtbanken zo'n attest, en aanvaarden ze enkel het rijbewijs zelf.

Lees meer

Advocaten moeten dossiers straks niet meer overschrijven (HLN)

Advocaten moeten kosteloos een strafdossier kunnen kopiëren. Dat staat in een nieuw wetsvoorstel van Carina Van Cauter (Open Vld). "Een stap richting 21ste eeuw voor justitie", klinkt het. Strafpleiters juichen toe dat ze niet langer alles moeten overpennen, maar zien nog meer marge voor verbetering.

Lees meer