Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Penitentiair verlof mag niet dienen om overbevolking in gevangenissen op te vangen (DM)

"Het staat in de wet", aldus Van Cauter in De ochtend. "Je kan maar penitentiair verlof toekennen als er geen risico's zijn op het plegen van nieuwe misdrijven of ontvluchting. Het is nu zaak om te weten hoe het foutgelopen is. Zijn er voldoende middelen en instrumenten beschikbaar om mensen grondig te evalueren en op te volgen?"

Lees meer

Geens onder vuur na aanslag Luik (HBvL)

Open VLD eist antwoorden: “Wij stellen ons veel vragen”, zegt Kamerlid Carina Van Cauter donderdagochtend op Radio 1. “Hoe is het kunnen gebeuren dat iemand die ernstige feiten heeft gepleegd en veroordeeld is, toch is ontvlucht en opnieuw feiten heeft gepleegd. Hoe is het mogelijk dat zo iemand niet in de gevangenis zit?”

Lees meer

Hoe kon dit? (DM)

Voor Open Vld is aan die voorwaarden niet voldaan. Volgens Kamerlid Carina Van Cauter is er een globaal probleem met mensen die onoordeelkundig in vrijheid worden gesteld. "We mogen echt geen mensen meer tijdelijk vrijlaten als dat risico's inhoudt", zegt ze.

Lees meer