Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Sneller genade voor wie schulden heeft bij de fiscus (HLN)

Wie daar niet in slaagt, wordt nogal vaak naar collectieve schuldenregeling verwezen. "Een onmenselijke situatie", erkent Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter, maar volgens de liberale is de oplossing binnen handbereik. "De fiscale bemiddelingsdienst kan soelaas bieden. Die opereert onafhankelijk van de FOD Financiën en probeert te bemiddelen tussen belastingplichtige en fiscus. Tot voor kort deed de dienst dat echter met de handen op de rug gebonden, maar met een wetswijziging die vrijdag jongstleden in het Staatsblad is verschenen, brengen we daar verandering in", klinkt het.

Lees meer

Koers is altijd mooier met vrouwen aan de start (HN)

412.073 kijkers. Ofwel ongeveer tien gevulde Koning Boudewijnstadions voor een wedstrijd van de Rode Duivels. Zoveel kijkers keken op zondag 25 maart naar de live-uitzending van de vrouwenwielerwedstrijd Gent-Wevelgem. Enkele dagen eerder keken ook al 234.545 kijkers naar Brugge–De Panne. Twee wedstrijden op het scherpst van de snee met samen meer dan 600.000 kijkers. Hoezo vrouwenwielrennen niet populair?

Lees meer

Voordracht ‘Eindelijk baas over je erfenis’ lokt een honderdtal gegadigden (HN)

Het parlement keurde deze zomer een grondige modernisering van het erfrecht goed. Maar hoe zit dat nu eigenlijk. Om daar een antwoord op te krijgen in eenvoudige mensentaal verstaanbaar voor leken zoals wij, nodigde Vief Koekelare, Kamerlid Carina Van Cauter uit die de wetteksten schreef, naar feestzaal Den oever voor een lekkere kaas- of Breugelmaal met exposé. Een 100-tal aanwezigen genoten niet alleen van de lekkere kazen en de wijn, het publiek bleef vooral aan de lippen hangen van Carina die een boeiende uiteenzetting gaf en nadien nog aan heel wat tafels persoonlijk raad en advies gaf en vragen beantwoordde.

Lees meer