Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Geens schept verwarring over quota voor voorlopige hechtenis (DT)

Het leek alsof minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gisteren eens wou uittesten hoe ver hij te ver kon gaan. Heel de dag liet hij in het midden of hij nu wel of niet een voorstander was van quota in de gevangenissen, zoals in Het Nieuwsblad stond. Tijdens het vragenuurtje in de Kamer ontkende Geens dat hij een voorstander van quota voor voorlopige hechtenissen is.

Lees meer

Bedelen met kind: opbrengst x3 (HLN)

Een bedelende vrouw met kind ‘verdient’ 150 euro per dag. Wie zonder kind bedelt, moet het met 50 euro stellen. Dat blijkt uit pv’s van de Brusselse politie, die Brussels Parlementslid Els Ampe (Open Vld) kon inkijken. Ook in Vlaanderen probeert men het fenomeen aan te pakken, met een resolutie die politie en gerecht toelaat in te grijpen op basis van het kinderwelzijn.

Lees meer

En hulp is nodig: pedofiliezaken verdrievoudigd in vier jaar (HLN)

Vorig jaar registreerden de correctionele parketten in ons land 364 pedofiliedossiers. Dat is meer dan een verdriedubbeling ten opzichte van 2013. Ook het aantal zaken over kinderpornografie is in vier jaar tijd met meer dan de helft gestegen.

Lees meer