Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Tackelende coalitiepartners doen CD&V steigeren (DS)

Wij hadden toch niet afgesproken om de overbevolking in de gevangenis aan te pakken door gestrafte criminelen in vrijheid te stellen?', fulmineerde Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD) gisteren in de Kamer.

Lees meer

 

Het is niet aan rusthuizen om euthanasie te weigeren (De Zondag)

Enkel dokters kunnen gewetensbezwaren inroepen om euthanasie te weigeren.Tegen een Oost-Vlaams woonzorgcentrum werden drie klachten ingediend omdat het de euthanasievraag van bewoners weigerde. “Wie euthanasie wenst, moet elders gaan” zo klinkt het. Het is schrijnend dat dergelijke situaties anno 2018 nog mogelijk zijn. Iedereen heeft recht op een menswaardig levenseinde en moet daar zelf kunnen over beslissen.

Lees meer

Haal abortus uit het strafwetboek (DS)

Volksvertegenwoordigers, rectoren en academici vinden dat de abortuswet na 28 jaar dringend aan een modernisering toe is. Sommige voorwaarden zijn nu achterhaald. ‘Een wanbedrijf tegen de orde der familie en tegen de openbare zedelijkheid.’ Dat is hoe abortus in 2018 wordt omschreven in het Belgische strafwetboek.

Lees meer