Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

1.600.000.000 EURO Overheid betaalde nooit eerder zo veel facturen niet op tijd (HN)

Vooral Justitie doet het slecht. Daar worden zelfs twee op de drie facturen te laat betaald. “Dit is ongehoord. Justitie is een pijler in onze rechtstaat, en daar moet je voldoende middelen voor voorzien”, zegt Open VLD-Kamerlid Carina Van Cauter.

Lees meer

Van Cauter in poleposition voor Oost-Vlaamse gouverneurssjerp (DT)

Bij de Oost-Vlaamse afdeling van Open VLD luidt het dat Carina Van Cauter (55) in poleposition staat om Briers op te volgen. Van Cauter zit sinds 2007 in de Kamer, maar ze begon haar politieke carrière in 2000 als provincieraadslid, en was later ook gedeputeerde in Oost-Vlaanderen. 'Ze heeft het geknipte profiel en lijkt het ook graag te willen doen. Ze heeft de beste kaarten', zegt een prominente Oost-Vlaamse liberaal.

Lees meer

N-VA en CD&V willen ook uw DNA in databank (HN)

Niemand staat echter te springen om concrete wetgevende stappen in die richting te zetten. Dat ligt grotendeels aan het njet van de liberalen. “Verder gaan dan de huidige databanken is niet nodig”, zegt Carina Van Cauter (Open VLD). “Een DNA-staal afnemen bij geboorte is een ingrijpende daad in het privéleven, en schaadt de persoonlijke integriteit.”

Lees meer