Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

De moeilijke zoektocht naar een betaalbare justitie (DS)

In het verleden gaven rechtsbijstandverzekeringen veel burgers een vals gevoel van veiligheid, omdat vele risico's niet inbegrepen waren', zegt huidig Vlaams Parlementslid Carina Van Cauter (Open VLD), die het federale wetsvoorstel voor de verkiezingen mee indiende. 'Behalve fiscale aanmoediging, was ook kwaliteitsbewaking een belangrijke drijfveer.

Lees meer

Nog elke dag één aangifte van pedofilie (HBvL)

Een federaal minister of staatssecretaris bevoegd voor seksueel misbruik. Dat is volgens voormalige Kamerleden Nele Lijnen en Carina Van Cauter (Open Vld) nodig om het aantal zedenzaken te doen dalen. “De cijfers blijven stijgen”, zegt de Limburgse Lijnen.

Lees meer

Els Ampe wordt deelstaatsenator voor Open Vld (Bruzz)

Open VLD heeft dinsdag haar vier deelstaatsenatoren aangeduid. De vier leden van het Vlaams Parlement die voor de Vlaamse liberalen ook in de Senaat zullen zetelen zijn: Willem-Frederik Schiltz, Carina Van Cauter, Els Ampe en Stefanie D'Hose. De partij heeft ook recht op één gecoöpteerde senator, maar de beslissing daarover valt later pas.