Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Gescheiden wordt ongehuwd (DM)

Het waren Open Vld-Kamerleden Sabien Lahaye-Battheu (intussen overgestapt naar het West-Vlaamse provinciebestuur) en Carina Van Cauter die eind 2017 een wetsvoorstel in die zin indienden. Niet veel later sprongen ook onder meer N-VA en PS mee op de kar. De steun voor het voorstel was erg breed. Enkel meerderheidspartij CD&V stemde uiteindelijk tegen.

Lees meer

Maak hartdonatie mogelijk voor euthanasiepatiënten (HN)

Alvast Open VLD wil dit gesprek niet uit de weg gaan, zegt Kamerlid Carina Van Cauter. “We moeten vermijden dat zwaar zieke mensen het gevoel krijgen dat hen euthanasie wordt opgedrongen, omdat er vraag is naar hun organen. Maar ons lijkt dit op te vangen met duidelijke afspraken.”

Lees meer

Wil vlottere rekrutering (HN)

John D'Hondt geeft na een ambtstermijn van 14 jaar het voorzitterschap van de Oost-Vlaamse afdeling van Belgian Cycling door aan Carina Van Cauter (56). De volksvertegenwoordiger is al langer vertrouwd met het wielrennen.
“Ik ben de dochter van een wielrenner en ben de moeder van een zoon die koerst. Sinds 2014 ben ik ook adviserend lid van het dagelijks bestuur van Belgian Cycling, sinds 2017 maak ik ook deel uit van de disciplinaire arbitragecommissie van de UCI.

Lees meer