Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Lotto Cycling Cup 2018 wil Belgische dames kansen bieden (HLN)

Het gaat om acht koersen die gespreid worden in tijd en ruimte. Sprinters en klimmers komen allen aan hun trekken. Willy Dobbelaere en Carina Van Cauter zijn meter en peter van de Cup. Burgemeester Johan Van Tittelboom maakte van de gelegenheid gebruik om te melden dat er in de gemeente Herzele de komende vijf jaar steeds een Belgisch kampioenschap op de weg zal worden ingericht. De apotheose moet er komen in 2024. Dan zal de gemeente zowel het BK voor de mannen (elites met contract) als de vrouwen organiseren.

Lees meer

Procedurefouten kunnen wel nog leiden tot vrijspraak (DM)

"Maar dat betekent niet dat procedurefouten sowieso niet meer tot vrijspraak of nietigverklaring kunnen leiden", zegt Van Cauter. "Procedureregels zijn er om iedereen een eerlijk proces te garanderen. We kunnen toch niet aanvaarden dat valse bewijsstukken of verklaringen onder dwang worden gebruikt in een rechtbank?"

Lees meer

Dierenbeul gaat vaak vrijuit (HN)

Bijna zes op de tien zaken van dierenmishandeling en verwaarlozing worden zonder gevolg geklasseerd. In twee jaar tijd kwamen meer dan 4.000 gevallen binnen op de Belgische parketten, maar in dezelfde periode volgden amper 235 veroordelingen. Met andere woorden: het gros van de klachten blijft onbestraft. De cijfers zijn frappant. Terwijl het aantal klachten en het aantal inbeslagnames van dieren stijgt, komt daar maar in minder dan de helft van de gevallen een vervolg op in de rechtbank of met een boete. Dat blijkt uit de parlementaire vraag die Carina Van Cauter (Open VLD) stelde aan minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Lees meer