Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Liberalen staan nog recht, met blauwe plek (DS)

Hetzelfde geldt voor De Block, die een verlies van 9,5 procent incasseert. De Oost-Vlaamse lijsttrekkers Alexander De Croo en Carina Van Cauter verliezen (wellicht) ook elk een zetel in hun parlement, maar de 'blauwe gouw' blijft wel overeind.

Lees meer

Een vrouw als minister van Sport. Dat zou toch mooi zijn, niet? (HLN)

In 2014 werd ze verkozen als beste parlementslid. Vooral haar werk binnen de commissie Justitie, de commissie Seksueel Misbruik en haar wet die het verwerven van de Belgische nationaliteit verstrengt, werden hiervoor in rekening gebracht. Deze legislatuur was Carina Van Cauter de stuwende kracht achter het nieuwe erfrecht.

Lees meer

Stakende cipiers kosten 3 miljoen euro (DM)

De krant baseert zich op cijfers die Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). In totaal waren er vorig jaar 257 stakingsdagen in de gevangenissen, waarvan 139 in de Vlaamse, 91 in de Waalse en 27 in de Brusselse. De uitschieter was de gevangenis van Merksplas die 38 stakingsdagen kende, en waarbij meer dan 1.800 politieagenten moesten inspringen.

Lees meer