Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Straks trouw je waar je wil (HLN)

"Het is inderdaad een vraag die vaak voorkomt", vindt Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld). "We moeten opletten dat dit voorstel de controle op schijnhuwelijken niet bemoeilijkt, maar als dat niet het geval is, kunnen wij het zeker steunen."

Lees meer

May, Michel en Miss België motiveren montere liberalen

'De vennootschapsbelasting: omlaag. Loonkosten: omlaag. Sociale bijdragen: omlaag. Registratierechten: omlaag. Energiefactuur: omlaag. En natuurlijk de personenbelasting: omlaag!' Gwendolyn Rutten liet gisteravond geen ruimte voor twijfel: al die belastingverlagingen komen met de groeten van Open VLD. Over de Turteltaks - pardon, de Vlaamse energieheffing - werd zedig gezwegen. Het enige wat volgens Rutten omhoogging, is ieders nettoloon. 'We hebben het beloofd en we hebben woord gehouden.'

Lees meer

Weekje cel, weekje vrij: dat kan beter

Een week in de cel, een week vrij: sinds 6 juli kunnen bepaalde gevangenen van die nieuwe regeling genieten. Maar in 3 maanden tijd schonden 23 van de 366 gevangenen die ervan konden profiteren, hun voorwaarden. Voor Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter is de maat vol. "Minister Geens neemt een onverantwoord risico met de veiligheid.

Lees meer