Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Vijf voorbeeldige vertegenwoordigers (DS)

Carina Van Cauter (56) bewijst dat een parlementslid uit de meerderheid meer kan zijn dan een stemmachine. Het Oost-Vlaamse Kamerlid leverde haar partij vooral knowhow aan in juridische dossiers. Als een van de weinigen tekende ze vele zaterdagen present om mee het erfrecht te moderniseren.

Lees meer

Voortaan beslist strafuitvoeringsrechtbank over korte straffen

Volgens indienster Carina Van Cauter (Open VLD) kunnen veroordeelden voortaan maar na een derde van hun straf vrijkomen en zullen ook straffen onder de vier maand worden uitgevoerd. “Zo roepen we het heersende gevoel van straffeloosheid een halt toe.”

Lees meer

Gescheiden wordt ongehuwd (DM)

Het waren Open Vld-Kamerleden Sabien Lahaye-Battheu (intussen overgestapt naar het West-Vlaamse provinciebestuur) en Carina Van Cauter die eind 2017 een wetsvoorstel in die zin indienden. Niet veel later sprongen ook onder meer N-VA en PS mee op de kar. De steun voor het voorstel was erg breed. Enkel meerderheidspartij CD&V stemde uiteindelijk tegen.

Lees meer