Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Meerderheid amendeert aanpassingen aan wapenwet (HBvL)

Wie toch een lader heeft zonder wapenvergunning, zal dat tijdens de amnestieperiode gratis kunnen laten regulariseren. “Geen nodeloze en ingewikkelde procedures die niets bijbrengen aan de veiligheid”, licht Carina Van Cauter (Open Vld) het compromis toe.

Lees meer

Vlaamse ministers dringen aan op eengemaakte politie (DM)

Commissielid Carina Van Cauter (Open Vld) bevestigt dat de activiteit ervan op een laag pitje heeft gestaan. "Maar ik denk dat de rellen nu voor iedereen duidelijk gemaakt hebben dat de eenheid van commando er moet komen." Ze geeft aan dat de commissie zal afwachten wat de regering doet.

Lees meer

De waarheid en niets dan de waarheid (HLN)

De demarche van het parket kan omdat stalking geen klachtmisdrijf meer is sinds de wetswijziging die er vorig jaar kwam op initiatief van Kamerleden Carina Van Cauter en Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld). Daardoor kan het Openbaar Ministerie een stalkingonderzoek beginnen zonder formele klacht.

Lees meer