Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Manipulatie maar weinig animo voor onderzoekscommissie (DM)

Ook Carina Van Cauter (Open Vld) vindt dat de prioriteit bij het onderzoek zelf moet liggen, "zonder daarbij fouten uit het verleden uit het oog te verliezen". Een 'onderzoek van het onderzoek' moet er dus wel degelijk komen, stelt ze, maar een parlementaire onderzoekscommissie is volgens haar niet het juiste instrument.

Lees meer

De zware barensweeën van discreet bevallen (DS)

'Tijd dat we verdergaan met wetsvoorstel discreet bevallen. Enige juiste antwoord', tweette N-VA-kamerlid Valerie Van Peel gisteren. 'Discreet bevallen moet mogelijk worden', liet haar Open VLD-collega Carina Van Cauter weten.
Die boodschap klinkt met de regelmaat van de klok en al ettelijke jaren wanneer er een vondeling in het nieuws komt.

Lees meer

Dit is de grootste omwenteling in 200 jaar (Knack)

Ruzies over de waarde van een appartement dat twintig jaar geleden werd weggeschonken? Kinderen die hun huis moeten verkopen omdat broer of zus dat wil? Partners die met bijna lege handen achterblijven? Het zijn allemaal scenario’s die vanaf volgend jaar minder zullen voorkomen: er komen nieuwe erfenisregels. Knack licht de vier grote thema’s door.

Lees meer