Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Overheid mag de problemen niet nog groter maken (DS)

'De problemen waren ons bekend', zegt Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD), die mee de basis legde voor de wetswijzigingen waarnaar Van Overtveldt verwijst. Zij spreekt van een tweesporenaanpak. Zo heeft de minister van Financiën zijn administratie nadrukkelijk de opdracht gegeven om bij het opstellen van afbetalingsplannen rekening te houden met de individuele situatie van de belastingplichtige.

Lees meer

Mag het opnieuw een beetje grondig ja? (HLN)

Een maand geleden dienden ook Open Vld-Kamerleden Carina Van Cauter en Sabien Lahaye-Battheu een - deels gelijklopend - wetsvoorstel in. Zij hebben zich nog meer gebaseerd op het werk dat Hartoch naar voren bracht. En op voorstellen van Philippe Morandini, eerste voorzitter van het hof van beroep van Bergen en de man die het procesWesphael in goede banen leidde.

Lees meer

Oppositie schiet voorontwerp rond schadevergoeding van terreurslachtoffers af (HN)

Ook Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter stelde zich vragen bij het systeem. “Als hetzelfde plafond van 1,2 miljard euro gehanteerd wordt, gaan we dan niet de facto komen tot een situatie waarin de slachtoffers niet worden vergoed”, klonk het.

Lees meer