Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Geens schort omstreden verlof gevangenen op (HBvL)

Na de invoering vorig jaar kwam er meteen heel wat kritiek op het systeem. Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter zei eerder al dat Geens “onverantwoorde risico's neemt met de veiligheid van de samenleving”. Van Cauter staafde die bewering begin dit jaar met cijfers uit de eerste drie maanden. Tussen begin juli en eind september bleken tijdens de 366 toegekende verlengde verloven 23 keer de voorwaarden geschonden te zijn.

Lees meer

Als decoratie aftrekbaar is, waarom kunst dan niet? (DS)

Het is een van de elementen uit een wetsvoorstel van zijn partijgenoten Carina Van Cauter en Luk Van Biesen. Naast de tax shelter denken ze verder aan de fiscale aftrekbaarheid van kunstaankopen. 'In aanmerking komen kmo's, bedrijven, vrije beroepen en eigenlijk iedereen die zijn kosten bewijst aan de fiscus', zegt Van Cauter.

Lees meer

Penitentiair verlof? Eerst op cursus deradicaliseren (HLN)

Onder anderen Carina Van Cauter (Open Vld) vond de antwoorden van Geens onvoldoende. "Ik neem aan dat de verschillende diensten in eer en geweten hebben gehandeld, maar dat neemt niet weg dat we ons vragen mogen stellen over de strafuitvoering, met het doel het beter te doen."

Lees meer