Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Aangiftes voyeurisme spectaculair gestegen (HBvL)

Dat zette ook politiek een en ander in beweging. Open Vld-Kamerleden Patrick Dewael en Carina Van Cauter, die al langer een wetsvoorstel op tafel hadden liggen om een einde te maken aan de onduidelijkheid en voyeurisme an sich strafbaar te stellen, slaagden erin een meerderheid te verzamelen voor hun voorstel. Op 16 januari 2016 werd de nieuwe wet op voyeurisme goedgekeurd in de Kamer, waarna ze in februari van dat jaar in werking trad. De wet stelt niet alleen het maken van opnames strafbaar, maar ook het verspreiden van naaktbeelden en zogenaamde wraakporno.

Lees meer

Geens repressiever dan hij zelf wil (DS)

De MR van premier Charles Michel steunt de volledige regeringsbeslissing, maar de felste oppositie kwam van coalitiepartners NVA en Open VLD. 'Een rechter moet altijd de mogelijkheid hebben om een gevangenisstraf op te leggen', zegt Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD). 'Een gevangenisstraf heeft ook een functie als signaal naar de betrokkene en de maatschappij. Een straf moet een straf blijven.'

Lees meer

Gerecht nam stalking nog nooit zo serieus (DT)

Open VLD-Kamerlid Carina van Cauter, die de cijfers opvroeg bij de minister van Justitie, is tevreden dat het gerecht steeds vaker zijn verantwoordelijkheid opneemt in dit soort zaken. 'We hebben het gerechtelijk optreden tegen pesterijen vergemakkelijkt in 2016, door de wet te wijzigen zodat slachtoffers niet langer zelf een klacht moesten indienen.

Lees meer