Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Mag het opnieuw een beetje grondig ja? (HLN)

Een maand geleden dienden ook Open Vld-Kamerleden Carina Van Cauter en Sabien Lahaye-Battheu een - deels gelijklopend - wetsvoorstel in. Zij hebben zich nog meer gebaseerd op het werk dat Hartoch naar voren bracht. En op voorstellen van Philippe Morandini, eerste voorzitter van het hof van beroep van Bergen en de man die het procesWesphael in goede banen leidde.

Lees meer

Oppositie schiet voorontwerp rond schadevergoeding van terreurslachtoffers af (HN)

Ook Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter stelde zich vragen bij het systeem. “Als hetzelfde plafond van 1,2 miljard euro gehanteerd wordt, gaan we dan niet de facto komen tot een situatie waarin de slachtoffers niet worden vergoed”, klonk het.

Lees meer

Aangiftes voyeurisme spectaculair gestegen (HBvL)

Dat zette ook politiek een en ander in beweging. Open Vld-Kamerleden Patrick Dewael en Carina Van Cauter, die al langer een wetsvoorstel op tafel hadden liggen om een einde te maken aan de onduidelijkheid en voyeurisme an sich strafbaar te stellen, slaagden erin een meerderheid te verzamelen voor hun voorstel. Op 16 januari 2016 werd de nieuwe wet op voyeurisme goedgekeurd in de Kamer, waarna ze in februari van dat jaar in werking trad. De wet stelt niet alleen het maken van opnames strafbaar, maar ook het verspreiden van naaktbeelden en zogenaamde wraakporno.

Lees meer