Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Open Vld wil leugendetector in de wet in strijd tegen zedenfeiten (HN)

De leugendetectortest - officieel 'de polygraaftest' -is een bijzonder nuttig instrument in gerechtelijke onderzoeken, vinden Open VLD Kamerleden Nele Lijnen en Carina Van Cauter. “Net daarom willen we de test zo snel mogelijk in de wet inschrijven. Om het gebruik juridisch waterdicht te maken.”

Lees meer

Chemische castratie niet langer taboe in Vlaanderen (DS)

Parlementslid Carina Van Cauter (Open VLD), lid van de commissies Justitie en Seksueel Misbruik, betreurt het dat er niet meer onderzoek naar wordt gedaan. 'Indien er meer budget naar wetenschappelijk onderzoek zou gaan, zouden we meer zicht hebben op de resultaten van zo'n behandeling. Zeker met het oog op een mogelijke re-integratie en het inschatten van de veiligheidsrisico's is dat waardevol.'

Lees meer

Een jaar tijd om uw erfenisplanning onder de loep te nemen (DT)

Hebt u al een schenking gedaan of een testament opgesteld? Dan hebt u een jaar de tijd om in te grijpen als het nieuwe erfrecht uw erfenisplanning in de war zou sturen. 'Eindelijk baas over je eigen erfenis.' Zo revolutionair is het nieuwe erfrecht dat momenteel in wetteksten wordt gegoten volgens initiatiefneemster Carina Van Cauter (Open VLD). De ambitie is die teksten in de zomer in het Belgisch Staatsblad te publiceren, zodat de nieuwe regels een jaar later in werking treden.

Lees meer