Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Abortus is geen gewone medische procedure (DS)

Carina Van Cauter (Open VLD) is verbaasd over die redenering. 'De gewetensclausule waarmee artsen kunnen weigeren, blijft gewoon bestaan. Het enige wat zou veranderen, is de connotatie van elke abortus als strafbaar feit.'

Lees meer

Ondernemers stappen beter doordacht in het huwelijksbootje (DT)

Huwt u met scheiding van goederen en is er in het huwelijkscontract geen verrekening van aanwinsten of een rechterlijke billijkheidclausule voorzien, dan is het nog altijd mogelijk om uw ex-partner bij een scheiding in de kou te laten staan. Volgens specialisten familiaal vermogensrecht is dat absoluut een gemiste kans. 'Uiteindelijk is het aan de echtgenoten om te beslissen in welke mate ze solidair blijven als de relatie spaak loopt. We gaan hen niet in een dwangbuis wringen', repliceert Open VLD-Kamerlid Carina Van Cauter.

Lees meer

Geens schort omstreden verlof gevangenen op (HBvL)

Na de invoering vorig jaar kwam er meteen heel wat kritiek op het systeem. Open Vld-Kamerlid Carina Van Cauter zei eerder al dat Geens “onverantwoorde risico's neemt met de veiligheid van de samenleving”. Van Cauter staafde die bewering begin dit jaar met cijfers uit de eerste drie maanden. Tussen begin juli en eind september bleken tijdens de 366 toegekende verlengde verloven 23 keer de voorwaarden geschonden te zijn.

Lees meer