Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Welke overbevolking in de gevangenissen? (DM)

Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld) vraagt zich af waarom er cellen leegstaan en toch gedetineerden naar huis worden gestuurd. "Heeft het met personeelsproblemen te maken? Kun je cipiers niet meer cellen laten bewaken, of zijn er afspraken gemaakt met de vakbond?" Van Cauter verwijst ook naar het engagement dat Geens maakte om met het huidige personeel nooit meer dan 10.000 gedetineerden te moeten bewaken.

Lees meer

Penitentiair verlof mag niet dienen om overbevolking in gevangenissen op te vangen (DM)

"Het staat in de wet", aldus Van Cauter in De ochtend. "Je kan maar penitentiair verlof toekennen als er geen risico's zijn op het plegen van nieuwe misdrijven of ontvluchting. Het is nu zaak om te weten hoe het foutgelopen is. Zijn er voldoende middelen en instrumenten beschikbaar om mensen grondig te evalueren en op te volgen?"

Lees meer

Geens onder vuur na aanslag Luik (HBvL)

Open VLD eist antwoorden: “Wij stellen ons veel vragen”, zegt Kamerlid Carina Van Cauter donderdagochtend op Radio 1. “Hoe is het kunnen gebeuren dat iemand die ernstige feiten heeft gepleegd en veroordeeld is, toch is ontvlucht en opnieuw feiten heeft gepleegd. Hoe is het mogelijk dat zo iemand niet in de gevangenis zit?”

Lees meer