Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Modernisering abortuswet is wel belangrijke stap vooruit (DM)

Er is de laatste dagen al heel wat inkt gevloeid over het bereikte akkoord dat abortus uit het strafwetboek haalt. Volgens de bisschoppen van de katholieke kerk gaat dit veel te ver. Voor vele progressieven gaat de modernisering van de abortuswet niet ver genoeg. Volgens ons is dit opnieuw een belangrijke stap voorwaarts. Zo gaat het altijd met ethische vooruitgang. Of het nu over homorechten, euthanasie of abortus gaat. Stap voor stap kreeg ons land de meest liberale wetten die het zelfbeschikkingsrecht van het individu ten volle respecteren.

Lees meer

Michel mag abortusdeal op zijn hoed steken (DS)

Het feit dat abortus nog in ons strafwetboek stond, was culpabiliserend en stigmatiserend voor de vrouw', zegt Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD) tevreden. 'Abortus is een recht, het stigma en taboe moeten volledig doorbroken worden.

Lees meer

Pak toestanden met ingetrokken rijbewijzen aan (DM)

Open Vld wil de "kafkaiaanse toestanden" bij rijverboden aanpakken. Wie een rijverbod krijgt, moet zijn rijbewijs binnen de vier dagen inleveren op de rechtbank. Wie dat niet meer heeft, omdat het gestolen of verloren is, kan bij de gemeente een attest van verlies of diefstal krijgen. Alleen weigeren sommige rechtbanken zo'n attest, en aanvaarden ze enkel het rijbewijs zelf.

Lees meer