Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Demir wil extra maatregelen tegen genitale verminking en vraagt hulp van artsen (Knack)

Daarnaast voorziet het voorstel in een verplichte registratie van genitale verminking in het medisch dossier. Een betere en meer accurate registratie moet helpen een gerichter beleid te voeren om de praktijk te voorkomen en bestrijden. Het wetsvoorstel kreeg intussen de steun van Kamerleden Valerie Van Peel (N-VA) en Carina Van Cauter (Open Vld).

Lees meer

Wie bemiddelt met fiscus kan niet door hem worden aangepakt (DT)

Wie via een bemiddelingsprocedure een geschil met de fiscus probeert op te lossen, kan niet langer tegelijkertijd door de fiscus worden aangepakt. Dat staat in een wetsvoorstel van Carina Van Cauter (Open VLD) en Roel Deseyn (CD&V) dat gisteren in de Kamercommissie Financiën werd goedgekeurd.

Lees meer

België wil schijnvaderschap nog voor de zomer aanpakken (DS)

'De regering heeft het wetsontwerp goedgekeurd, we willen de wet tegen schijnerkenningen van kinderen nog voor de zomer stemmen in het parlement', zegt Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD). Uit cijfers die ze opvroeg, blijkt dat er voor het eerst in drie jaar een forse stijging is in het aantal mensen dat de Belgische nationaliteit toegekend kreeg via geboorte, erkenning, adoptie of
gezinshereniging.

Lees meer