Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Als decoratie aftrekbaar is, waarom kunst dan niet? (DS)

Het is een van de elementen uit een wetsvoorstel van zijn partijgenoten Carina Van Cauter en Luk Van Biesen. Naast de tax shelter denken ze verder aan de fiscale aftrekbaarheid van kunstaankopen. 'In aanmerking komen kmo's, bedrijven, vrije beroepen en eigenlijk iedereen die zijn kosten bewijst aan de fiscus', zegt Van Cauter.

Lees meer

Penitentiair verlof? Eerst op cursus deradicaliseren (HLN)

Onder anderen Carina Van Cauter (Open Vld) vond de antwoorden van Geens onvoldoende. "Ik neem aan dat de verschillende diensten in eer en geweten hebben gehandeld, maar dat neemt niet weg dat we ons vragen mogen stellen over de strafuitvoering, met het doel het beter te doen."

Lees meer

Welke overbevolking in de gevangenissen? (DM)

Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld) vraagt zich af waarom er cellen leegstaan en toch gedetineerden naar huis worden gestuurd. "Heeft het met personeelsproblemen te maken? Kun je cipiers niet meer cellen laten bewaken, of zijn er afspraken gemaakt met de vakbond?" Van Cauter verwijst ook naar het engagement dat Geens maakte om met het huidige personeel nooit meer dan 10.000 gedetineerden te moeten bewaken.

Lees meer