Carina Van Cauter

Carina laat van zich horen

Als effectief lid van de Kamercommissies Justitie en Financiën, en effectief lid van de opvolgingscommissie Seksueel misbruik, duikt Carina regelmatig op in de pers. Onderstaand kan u een overzicht vinden van haar eigen persberichten en de artikels waarin zij verscheen.

Hoe kon dit? (DM)

Voor Open Vld is aan die voorwaarden niet voldaan. Volgens Kamerlid Carina Van Cauter is er een globaal probleem met mensen die onoordeelkundig in vrijheid worden gesteld. "We mogen echt geen mensen meer tijdelijk vrijlaten als dat risico's inhoudt", zegt ze.

Lees meer

De kunstsector moet fiscaal beter worden geregeld en economisch beter worden ondersteund (Knack)

Onlangs dienden de parlementsleden Carina Van Cauter en Luk Van Biesen (Open Vld) een wetsvoorstel in 'ter promotie van de economie van de beeldende kunsten'. De zoveelste fiscale koterij is in aantocht, hoor ik u denken. Maar het voorstel is goed onderbouwd.

Lees meer

Nauwelijks nog nieuwe naturalisaties (DT)

Het ziet ernaar uit dat binnenkort bijna geen vreemdelingen meer tot Belg genaturaliseerd zullen worden. Sinds de invoering van de nieuwe nationaliteitswetgeving in 2013 worden amper nog nieuwkomers genaturaliseerd. Vorig jaar waren het er 3.700. Er wacht nog een stapel van 12.000 aanvragen van vóór 2013, maar de verwachting is dat die tegen midden volgend jaar is weggewerkt.

Lees meer